SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

“ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ZAFERİN 102.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

“ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ZAFERİN 102.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”
Bu haber 31 Ağustos 2024 - 10:00 'de eklendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yıldönümü, Çatalca’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabah saat 10’da başlayan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde pehlivanlar Ulu Cami Er Meydanı’nda kol bağladı. Altın kemer Başpehlivan Mustafa Taş’ın oldu.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen Zafer Yürüyüşü sonrasında, festival sahnesinde gerçekleşen Emir Can İğrek konseri öncesinde Başkan Erhan Güzel alanda toplanan binlerce Çatalcalıya, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama konuşmasında hitap etti. 102 yıl önce ülkemizin kaderini değiştiren bu büyük zaferin ve tarihimizin bu milletin onuru olduğunu vurgulayan Başkan Güzel şu sözleri söyledi;

“Geceyi ve geleceği aydınlatan, yüreğinde Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini taşıyan büyük Çatalca ailem hepiniz hoşgeldiniz.Bu toprakların yiğit insanları, kıymetli kadınlar, değerli beyfendiler, sevgili çocuklar… 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.Ülkemizin kaderini ve dünya tarihini değiştiren bir zaferin yıl dönümü… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Anadolu Zaferi” olarak nitelediği, 30 Ağustos 1922’de milletçe benimsediğimiz o büyük hedef Özgürlük ve tam bağımsızlıktı… Hepimizi birleştiren bu hedefe ulaşmak için kanımızı, canımızı ortaya koyduk. Birbirimizi ayrıştırmadan, ayırmadan hep birlikte mücadele ettik ve başardık… 30 Ağustos zaferi, yüce milletimizin en zor zamanlarda bile önündeki engelleri aşarak bağımsızlığa olan sevdasına koşmasının bir timsalidir.Zafere giden yolda Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki milletimiz, yokluklar içerisinde tarihe altın harflerle yazılan bir hürriyet mücadelesi vermiş ve topraklarımız düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır.Bize düşen görev ise tarih sahnesinde iz bırakan milletimizin mirasını layıkıyla anmak ve kadim milletimizin zor zamanlarında elde ettiği zaferlerin neticesi olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek muhafaza etmektir. Şimdi 102 yıl sonra, Zafer Bayramının yıldönümünde coşku ve heyecanımız büyük.Büyük zaferimizi kutluyoruz!.. Gururluyuz…Bu zafer Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta milletinin istikbalinin peşinde koşanların zaferi.Bu zafer ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin.Bu zafer boyun eğenlerin değil direnenlerin,Bu zafer cepheden cepheye mermi taşıyan anaların,kızıl ufuklarda gencecik canını feda eden kınalı kuzuların,Mehmetçiğimin zaferidir. Bu tarih bizim gururumuz! Bu tarih bizim onurumuz. Onurumuza sahip çıkacağız!İzmir’de Yunan’a ilk kurşunu sıkan direnişin sembolü Hasan Tahsin’e selam olsun Gaziantep’in kurtuluş mücadelesi başlatan, “Düşman cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez! diyen Şahin Bey’e selam olsun.Kahramanmaraş’ta düşmana ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam’a selam olsun Çiğiltepe’yi söz verdiği zamandan daha uzun sürede vatan topraklarına kattığı için canına kıyan Albay Reşat’a selam olsun “İstikbal Göklerdedir” anlayışıyla gökleri koruyan Vecihi Hürkuş’a selam olsun Büyük Taaruzda Yunan’ı kovarak İzmir’e ayak basan süvari birliği komutanı Fahrettin Altay’a selam olsun Vatan toprağı için siperden sipere ölüme koşan, son nefesine kadar ay yıldızı bırakmayan kahraman Mehmetçiklerimize selam olsun. Bizi bağımsızlık özlemi ile buluşturan, bu toprakları zincirlerinden kurtaran, 100 yıl önce yolumuzu bin yıl aydınlatan kapkara ufukların arasında, bir kurtuluş umudu gibi ışık açan, geldikleri gibi giderler diyerek, bu vatan toprağını kaderine terk etmeyen mavi gözlü sevdamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e selam olsun.

Dünyada hiçbir millete nasip olmayan isimli, isimsiz milyonlarca kahramanıyla verilen mücadeleler sonucunda kazanılan şanlı zaferle yeniden vatan yapılan toprakların kahramanlık destanına sahip çıkacağımızı Çatalca’mızın meydanlarından bir kez daha haykırmak istiyorum. 30 Ağustos 1922’den bugüne, hiçbir güç milletimizin egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir ülke olmamızı engelleyememiştir, bundan sonra da engelleyemez.

Bu akşam burada Şanlı Bayrağımıza, Cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve şehitlerimize sahip çıkan büyük Çatalca aileme çok teşekkür ediyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrasında sahneye çıkan Emir Can İğrek, Çatalca’da unutulmayacak bir sahne performansıyla bayram coşkusunu zirveye çıkarttı.

Çatalca’da 31 Ağustos Cumartesi günü 23. Erguvan Festivali kapsamında sevilen sanatçı Semicenk sahne alacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER
 
Haber yazılımı