Çatalca’da Türk Mutfağı Haftası’nda belediye okul işbirliğinde yöresel patriot böreği ve çok az bilinen ama geçmişi binlerce yıla dayanan meyan ve hibiskus şerbeti hazırlanarak tanıtıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan stantları, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte ziyaret eden Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek yaptıkları lezzetler hakkında geniş bilgi aldı.
Başkan Mesut Üner, Türk Mutfağının önemine değindiği konuşmasında, “Geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan meyan ve hibiskus şerbetimiz ile yöresel böreğimizi muhteşem bir şekilde yaparak bizlerle buluşturan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize ve Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ederim” sözlerine yer verdi. Belediye Başkanı Mesut Üner konuşmasının devamında, “Türk Mutfağımız asırlara dayanan gelenekselliği, kültürü ve eşsiz lezzetleriyle bu yıl ilk olarak düzenlenen etkinliklerle tanıtılıyor. Zengin Türk mutfağımızın dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde bu yıl ilk kez 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanmaya başladı. Bizlerde ilçemizde her yıl bu tanıtım organizasyonuna katkı sağlayacağız” dedi.