23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programlarla Çatalca’da coşku içinde kutlandı.
23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak ulusal egemenliğimizi ilan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayram, Çatalca’da yediden yetmişe herkes tarafından coşkuyla kutlandı.
Makamını öğrencilere devretti
Öğrencilerden muhteşem gösteriler
Resmi kutlama programı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.
Çatalca Kaymakamı Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkan ve üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kutlama törenleri; meydanda düzenlenen resmi kutlama programı ile devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Garnizon Komutanı, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Öğrencilerin sergiledikleri, halk dansları, korolar, müzikler ve okudukları şiirler gibi birbirinden renkli gösteriler yoğun alkışlar arasında gerçekleştirildi.