Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler nedeniyle işini kaydeden veya işyerlerini kapatmak zorunda kalan ailelere her türlü desteği veren Büyükçekmece Belediyesi, oluşturduğu yardım filosu aracılığıyla onbinlerce ailenin imdadına yetişti.
Büyükçekmece Belediyesi’nin Coronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle işini kaybeden, mağdur olan vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüdü.
Uygulamalarıyla Türkiye’de öncü ilçe oldu
Bugüne kadar 33 bin aileye gıda yardımı ulaştıran belediye ekipleri, Ramazan ayında da her gün ihtiyaç sahibi 500 aileye sıcak iftar yemeği dağıttı. Türkiye’de ilk koronavirüs vakası tespit edilmeden önce 9 Mart 2020 tarihinden itibaren tedbirlerini alan Büyükçekmece Belediyesi, semt pazarları sosyal mesafe kuralı, online psikolojik destek hizmeti, sokak hayvanları beslenmesi gibi alanlarda uygulamaya koyduğu tedbirlerle de öncü oldu. 9 Mart tarihinde ilçe genelinde başlatılan dezenfekte ve hijyen çalışması Haziran ayında da devam ediyor. Bugüne kadar 500 bin maske dağıtan belediye ekipleri, ilçe genelinde de esnafa yüz koruyucu siperlik dağıttı. 40 bin aileye de hijyen seti dağıtımı yapıldı.
Mağdur sayısı 7 kat arttı
Geçtiğimiz yıllarda Büyükçekmece’de 5 bin yardım kolisi dağıttıklarını ancak Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl talebin 7 kat arttığını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Türkiye ve tüm dünya çok zor günlerden geçiyor. Covid-19 hepimizi son derece olumsuz etkiledi. Koronavirüs ile mücadele döneminde gördük ki bölgemizde mağdur duruma düşen vatandaş sayısı en az 7 kat artmış. Büyükçekmece’de 4 kişilik aileye 15-20 gün yetecek 33 bin gıda kolisi dağıtmak zorunda kaldık. Korkunç bir baskı altındayız. Her gün belediyemizin çağrı merkezine 400-500 çağrı geliyor. Gıda maddesi dağıtımı tabii büyük bir meblağ tuttuğu için bunu da zor şartlarda devam ettirdik, ettiriyoruz. İlk günden itibaren büyük bir filo kurduk. Gönlü zengin vatandaşımızın da katkılarıyla mağdur olan vatandaşlarımızın imdadına yetiştik” dedi.
500 bin maske dağıtıldı
Koronavirüs ile mücadele sürecinde yapılan yardımların gıda ile sınırlı olmadığını kaydeden Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Yaklaşık 40 bin adet hijyen seti dağıtımı oldu. 3 bin vatandaşımıza evinde sağlık hizmeti verdik. 906 vatandaşımıza hasta nakil imkanı sağladık ayrıca bu süreçte kaygı ve belirsizlikler nedeniyle psikolojik sorunlar yaşayan 500 vatandaşımıza da uzman psikologlarımız aracılığıyla online psikolojik terapi hizmeti verdik. Zor durumda olan 650 aileye nakdi yardım yapıldı. Restoran ve kafelerin kapalı olduğu dönemde sokak hayvanlarının mağdur olmaması için 24 mahallemizde oluşturduğumuz besleme noktalarında her gün mama ve su takviyesi yaptık. 500 bin adet maskeyi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıttık. 1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecine geçildi ama belediye olarak tedbiri elden bırakmayacağız. Aynı disiplin ve kararlılık içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”