Akçansa, tüm iş süreçlerinde çevresel etkinin azaltılmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş ve kapsamlı olumlu etki yaratmaya odaklanıyor.
Şirket, örnek yaklaşım ve uygulamalarını ekosistemine de yayarak, sektörün dönüşümüne destek olmayı amaçlıyor.
Akçansa, son 10 yıldır, en az finansal performans kadar ekolojik ve sosyal hedefleri iş stratejisine entegre etmeye özen gösteriyor ve işinin kaynağında ‘gelecek için sorumlu çalışma’ yaklaşımına yer veriyor.
Şirket, aynı zamanda, sürdürülebilirlik anlayışının, değer zincirinin tüm halkalarına yayılmasını teşvik ederek, çevresel etkinin azaltılmasından toplumsal fayda sağlamaya kadar geniş ve kapsamlı olumlu etki yaratmaya odaklanıyor.
Akçansa üretim aşamalarında aldığı enerji verimliği tedbirleri ve üretimde daha fazla oranda alternatif yakıt, biyokütle kullanımı gibi uygulamalarıyla karbon emisyonunu 2017’den bu yana yüzde 24 azalttı.
Dijital odaklı enerji verimliliği projeleri ile de yüzde 64 enerji tasarrufu sağladı. 2014-2020 yılları arasında arıtma çamurundan toplam 300.000 tondan fazla CO2 oluşmasını engellemeyi başardıklarının altını çizen Akçansa Genel Müdürü M.Zeki Kanadıkırık; “Fosil yakıt kullanımını azaltarak, potansiyel alternatif kaynakları olabildiğince ekonomiye geri kazandırmayı hedefliyoruz. Rüzgâr ve atık ısıdan elde ettiğimiz enerji ile üretimdeki toplam enerji ihtiyacımızın yüzde 14’ünü karşılıyoruz. Tüm fabrikalarımızda ortalama 500 bin ton/yıl üzerinde atığın geri kazanımını sağlıyoruz. Sektör ortalamasının çok üzerindeki alternatif yakıt kullanım oranımızla karbon emisyonunun iklim üzerindeki olumsuz etkilerini bertaraf etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Sadece Büyükçekmece Fabrikamız ile son 5 yılda 1.000.000 ton atığı ekonomimize geri kazandırarak, İstanbul’un atık sorununa çözüm ortağı olduk. Yaptığımız kamu iş birlikleri sayesinde (İSTAÇ, İSKİ ve İBB) İstanbul’un hem denizden hem karadan çıkan atıklarını Büyükçekmece fabrikamızda enerjiye dönüştürüyoruz” dedi.