SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

RECEP EROL’DAN, CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI…

RECEP EROL’DAN, CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI…
Bu haber 26 Ekim 2019 - 11:58 'de eklendi.

Büyükçekmece’nin önde gelen Siyasetçi ve STK temsilcilerinden Mali Müşavir Recep Erol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında Ulu Önder Atatürk’ün sözünden yola çıkarak, Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. Düsturuyla çalışmalıyız, Çalışmak için istemeliyiz, İstemek içinse yurdumuzu sevmeliyiz dedi.

Erol, Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ

Osmanlı devleti 1. Dünya savaşından yenik çıkmıştı.4 yıllık bir savaş hem uzun hem yorucuydu.Sadece savaşın galiplerinin galip hukuku vardı.

Peki bizim kayıplarımız nelerdi?

En başta aydınlarımızı kaybettik, gençlerimizin çoğu şehit düştü. En iyi zanaatkarlarımız, çiftçilerimiz şehit düştü. Harbin içinde kaybettiklerimiz olduğu gibi kazandıklarımızda oldu, Çanakkale gibi , Irak’ta Kût’ül-Amâre, gibi Fakat maalesef bu savaşta kaybedenler arasında idik. Mondros mütarekesi imzalandı  ve ülkemiz işgal edildi.Tamda bu sırada Türk halkı buna dayanamadı. Ve Egede direnişler başladı sonra tüm yurtta. Osmanlı ordusunda bir kurmay subay vardı ki  Çanakkale’de , Filistin’de isim yapmış öne çıkmıştı. Yüreği vatan sevgisi ile dolu Mustafa Kemal zeki ve dahi bir insandı.

“Tarihi kendin yazıyorsan tarih senin eserindir” diyen şairin dediği gibi Türk halkı tarih yazmıştı. Bir Seyit çavuş, Bir zeybeğin, bir Dadaşın, bir Gacalı,  bir adsız kahramanın  attığı mermi bu savaşta destan olmuştu. Türk halkı “tek” olmaya, “bir” olmaya, “birlik” olmaya ve en önemlisi ”biz” olmaya mecburdu ve bu zor şartlar altında bunu tıpkı Malazgirtte, Miryokefalon’da olduğu gibi tekrar gerçekleştirdi.  Biliyordu’ki “ Muhtaç olduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttu!”

İşte bu kahramanlar yazmış yurdumun destanını, aynı 1071 de yazdığı gibi.

Nihayet 29 Ekim 1923 te Cumhuriyeti kurduk.

Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. Düsturuyla çalışmalıyız, Çalışmak için istemeliyiz, İstemek içinse yurdumuzu sevmeliyiz. Hazinelerimizi ortak değerlerimizi korumalıyız.

Yurdumun tüm insanları tek vücut olmuş Sakarya, Dicle, Fırat olmuş, Aynı düşmana akmış kardeş olmuş. Bu akışın önderi Mustafa Kemal ATATÜRK meyvesi Cumhuriyet olmuş.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Mekanları cennet ruhları şad olsun.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER
 
Haber yazılımı