Büyükçekmece Çevre Koruma Dernek başkanı Alaattin Cücük, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çevre temizliğinin önemine dikkat çeken Başkan Cücük, “Yaşanılabilir bir çevreye sahip olmak için doğayı sevelim, koruyalım uyarısında bulunarak herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya davet etti ve en küçük bir atığı bile önemseyip çevre kirliliğine sebep olacak davranışlardan kaçınmaya gayret göstermeliyiz.” dedi.
“Her alanda çevrecilik”
Büyükçekmece’nin aktif STK Temsilcilerinden Büyükçekmece Çevre koruma derneği Çevreyi korumak için her alanda çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, Derneğinin yönetim kurulu başkanı Alaattin Cücük, çevrenin korunmasının önemine dikkat çekmek amacı ile her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, 5 Haziran Dünya Çevre gününü kutlayan Başkan Cücük, hepimizin ortak yaşam alanı olan dünyada çevre kirliliğinden kaynaklı sorunların önüne geçmek için çocuk yaşlardan başlayarak temiz çevre duyarlılığının aşılanması gerektiğinin önemine vurgu yaparak, Ayrıca küçük bir atığı bile önemseyip çevre kirliliğine sebep olacak davranışlardan kaçınmaya gayret göstermemiz gerekmektedir dedi.
“Bireysel ve kitlesel olarak duyarlı olmalıyız”
“Çevremizi daha temiz ve daha yaşanabilir bir şekilde gelecek nesillere emanet etmek için büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirten başkan Cücük, Bireysel ve kitlesel olarak hepimizin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor.” diyerek dernek olarak bu kapsamda yaptıkları çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Büyükçekmece Çevre Koruma Dernek yönetimi olarak bu kapsamda başlattığımız Çevre bilinci, dönüşüm ve sıfır atık konusundaki çalışmalarımız ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilere çevre bilinci içeren broşürler dağıtıp bilgilendirmelerini sağlıyoruz, öte taraftan da özellikle ev hanımlarına yönelik toplu halde ulaşıp çevre bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla, Büyükçekmece Belediyesi Spor Salonlarında toplu halde spor yapan hanımlarla buluşup broşürler dağıtmanın yanısıra çevre konusunda işin uzmanı hocalarıyla da sunum yapılarak çevre bilinci aşılanması konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu çerçevede toplu halde sunum yapılan spor salonlarında gerçekleştirilen çalışmalarımızın ise çok verimli geçtiğini ifade etmek istiyorum.
“Hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı”
Öte yandan atık pillerin çöpe atılmaması gerektiğini vurgulayan dernek başkanı Alaattin Cücük, Atık pillerin içerisinde bulunan bazı metallerin geri kazanılabileceği ve bu sayede hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulabileceğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, dolayısıyla atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için tükenen piller çevreye veya çöpe atılmamalıdır uyarısında bulundu.
“5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun”
Çevre bilincinin yaygınlaşması amacıyla ilçe ve bölge halkını çevreyi koruma konusunda yediden yetmişe bilgilendirmeyi devam ettiren Alaattin Cücük başkanlığındaki Büyükçekmece Çevre Koruma Dernek yönetim kurulu üyeleri, bu çalışmalarıyla tek hedeflerinin özellikle gelecek nesillere yaşanabilir temiz bir çevre bırakmak olduğunun altını özellikle çizerek doğayı sevelim, koruyalım uyarısıyla da herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya davet ederken, Dernek başkanı Alaattin Cücük ise mesajını çevre gününü kutlayarak sonlandırdı. Kutlama mesajında temennisini dile getiren başkan Cücük, Çevreyi korumaya yönelik attığımız her adımın ve gösterdiğimiz her hassasiyetin gelecek nesillerimize daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakacağını unutmayalım temennisiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum. Dedi.