SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

BÜYÜKÇEKMECE ÇEVRECİLER BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR…

BÜYÜKÇEKMECE ÇEVRECİLER BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR…
Bu haber 03 Kasım 2022 - 18:00 'de eklendi.

Büyükçekmece Çevre Koruma Derneğinin çevre bilincinin yaygınlaşması çevreyi koruma ve güzelleştirme kapsamındaki bir birinden farklı örnek etkinlikler ile çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

ilçe halkını çevreyi koruma konusunda yediden yetmişe bilgilendirmeyi amaçlayan Büyükçekmece Çevre Koruma Derneği bu kapsamda Çevre bilinci, dönüşüm ve sıfır atık konusundaki çalışmalarını ilçedeki okulları ziyaret ederek öğrencilere çevre bilinci amacıyla broşürler dağıtarak bilgilendiriyorlar.

“Çevreci çocuklar ailelerini bilinçlendiriyor”

Büyükçekmece çevre koruma derneğinin çalışmaları ile ilgili olarak gazetemize bilgiler veren dernek başkanı Alaattin Çücük, Çevre bilincine okul çağındaki çocuklarımızı ortak edip bilgilendirmek ve dernek yayın büroşürlerimizi okullarda dağıtımını sağlayarak bu yolla ailelerede ulaşmayı amaçlıyoruz dedi. Başkan Cücük, Bunun yanında Sokaklarımızın temiz kalmasının önemini herzaman vurguluyoruz aşırı yağmurlarda ızgaralar tıkanıyor su taşkınlıkları oluyor denizimiz kirleniyor temiz kalması İçin gayret gösterelim diye çevremizdeki cadde ve sokaklara astığımız uyarı pankartlarıyla bilgilendirme amaçlı çalışmalarımız devam ediyor. Ben buradan sizin gazeteniz aracılığıyla bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. “Sadece konuşarak değil, davranışlarımızla da çevreci olduğumuzu bizden sonraki nesillere gösterelim” diye düşünüyorum.

Çevre bilincinin yaygınlaşması açısından yaptığımız bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve yavrularımıza çok teşekkür ediyorum.

“Gelecek Nesillere Temiz Bir Çevre Bırakmalıyız”

Yapılan çalışmalarla amaçlının gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu belirten başkan Alaattin Cücük, hazırlanan bu broşürlerle Öğrencilerimiz geri dönüşümün ne olduğunu öğreniyor. Özellikle poşet, kağıt, pil, elektronik parça, plastik ambalaj malzemeleri, cam, teneke, karton, yağ gibi atıkların toplanıp değerlendirilmesinin çevre temizliği kadar ekonomik katkılarıyla da çok önemli olduğu anlatılıyor dedi.

Başkan Cücük açıklamasının sonunda ise Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi sahil yolu caddesi adresinde üyelerinin yanında çevre gönüllüsü herkese açık olan ve yaklaşık yedi yıldır hizmet veren çevre derneğinin lokalinde, üye olsun olmasın Lokal kurallarına uymak kaydı ile Çevre gönüllüsü herkesin girip yemeğini yiyebildiğini belirterek, ayrıca çevre konusunda bilgilerini ve deneyimlerini aktarabilir diyerek herkesi çevreye duyarlı olmaya davet ederek, Çevre bilincinin yaygınlaşması açısından yaptığımız bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve yavrularımıza çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER
 
Haber yazılımı