SON DAKİKA

Gazete İç Ses

Lotus

MİNİKLERE TUZ VE ŞEKERİN ZARARLARI ANLATILDI

MİNİKLERE TUZ VE ŞEKERİN ZARARLARI ANLATILDI
Bu haber 05 Mart 2020 - 10:35 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliğiyle şeker ve tuz tüketiminin zararları ve böbrek sağlığının korunması semineri düzenlendi.Seminere katılan minikler gönüllü sağlık elçisi yemini etti.

Ambalajlı gıdalarda besin değerleri tablosuna dikkat edilmeli
Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile şeker ve tuz tüketiminin zararları ile böbrek sağlığının korunması semineri düzenlendi. Seminer kapsamında böbreklerin düşmanı olan tuz ve şekerin insan vücuduna zararları hakkında bilgi verildi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa çok sayıda okuldan öğrenci, veli ve öğretmen katıldı. Programda sunum yapan Türk Böbrek Vakfı Projeler Koordinatörü Ayşe Onat ile diyetisyen Gökçen Efe Aydın’a minikler merak ettikleri soruları sordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocuklarla yakından ilgilenip onlarla sohbet etti. Akgün programda Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk’e, Büyükçekmece’yi temsil eden çini tabağı hediye etti. Ayrıca diyetisyen Aydın, ambalajlı gıdalarda besin değerleri tablosuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, seminerde Türk Böbrek Vakfı’nın gönüllü çocuk sağlık elçisi yemini edildi ve çocuklara rozet takıldı. Ayrıca miniklere Türk Böbrek Vakfı tarafından hazırlanan 3 kitapçık hediye edildi.

“500 bin çocuğa sağlıklı beslenme eğitimi verdik”

Büyüme çağındaki çocuklarda oluşan obezitenin önüne geçmek için şeker tüketiminin azaltılması gerektiğini vurgulayan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “35 seneden beri Türk Böbrek Vakfı’nın kurucu başkanlığını yapıyorum. Böbrek Dede karakteri yeni oluştu. Şimdiye kadar 26 ile gittik. Bunlardan biride burası oldu. İstanbul’da 7 seneden beri bu etkinliği yapıyoruz. Yaklaşık 250 bin çocuğa direkt eğitim verdik. Eğitmenler ve öğretmenlerle çoğaldık şimdi yaklaşık 7 sene içerisinde 500 bin çocuğa sağlıklı beslenme eğitimi vermiş olduk. Çocukların aklında kalsın diye eğitimden sonra bu kitapçıkları dağıtıyoruz. Türkiye’de günlük tuz tüketimi 6 gram yeterliyken 18 gram kullanılıyordu. 10 sene içerisinde 10 grama düşürebildik. Şimdiki hedefimiz şeker ve obezite ile mücadelede şeker tüketimin azaltılması. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre günlük 50 gram şeker yeterli. Şu an hala 140 gram şeker tüketiyoruz. Şeker tüketiminin azaltılması için bilgilendirme yapıyoruz. Obezite tüm hastalıkların tetikleyicisi başta böbrek sağlığı ve kalp sağlığı bunu önlemek için şeker kullanımını azaltıyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

E-GAZETE

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
+7
°
C
H: +
L: +
İstanbul
Salı, 23 Mart
7 Günlük Hava Tahmini
Ça Pe Cu Ct Pz Pt
+ + + + +11° +13°
+ + + + + +
İLGİLİ HABERLER
 
Haber yazılımı